Friday 30 August 2013

11.7.2008


55º20,034´N 160º29,940´W

Humboldt Harbor, Sand Point


Sand Pointissa saimme pyykit pesetetyksi kalanjalostamon pesulassa ja kotisivujen päivitykset lähetettyä rantakahvilassa nautitun aamiaisen lomassa. Kahvilan ilmainen nettiyhteys toimi varsin hyvin, ja saimme kaikki valokuvatkin matkaan. Kahvilan ikkunasta oli mukava seurata sataman tapahtumia. Kalastuskausi alkaa olla parhaimmillaan, ja alukset ovat jatkuvasti tulossa ja menossa. Kun jossain kalastusaluksessa puhdistetaan verkkoja, kalasataman oma merileijona ilmestyy välittömästi paikalle. Laidan yli heitetyt kalanroippeet menevät näin nopeasti parempiin suihin.
Päivä jälkeemme saapui Dutch Harborista tuttu puolalaisvene Panika. Odottelimme vierekkäisissä pistolaitureissa luvattua kovaa tuulta ja sen loppumista. Krystyna ja Andy löysivät heti saapumisiltanaan saarelta tavernan, paikallisten kokoontumispaikan. Paikkaa ei suuremmin mainosteta, vain kyltti ovella NO WEAPONS, NO PETS. Kävimme siellä mekin, kun olimme saaneet koordinaatit.


Tuuli piteli meitä Sand Pointissa kaikkiaan viisi päivää. Aika kului kuitenkin mukavasti Andyn ja Krystynan naapureina. Illastimme vuoronperään toistemme veneissä. Andy valmisti herkullista puolalaista kaalikeittoa ja Pekka savusti Unga Islandin kupeesta saamaamme turskaa. Pekka kävi ajankuluksi myös mm. hautausmaalla ja löysi sieltä sadoittain suklaaliljoja. Riitta kuvasi Alaskan vedenalaista maailmaa, joten Pinnan alla - kansioonkin on saatu pitkästä aikaa muutama uusi kuva.


Vesitankki on nyt täytetty, ruokaostokset tehty ja kohta ovat polkupyörätkin paketissa. Aurinko on paistanut lähes koko päivän, mutta sääennuste ensi yöksi ja huomiseksi lupaa 30 solmua etelästä. On vaikea uskoa, että muutaman tunnin päästä pitäisi olla kunnon myräkkä päällä. Mutta näin se on Alaskassa, sää muuttuu hetkessä tyynestä myrskyksi, mutta onneksi myös toisinpäin.

No comments:

Post a Comment