Friday 30 August 2013

25.8.2008


60º58,246´N 146º58,701´W

Heather Bay, Jade Harbor

Seuraavana aamuna siirryimme lähemmäs jäätikköä, ja noin 2,5 tunnin moottoroinnin jälkeen pudotimme ankkurin Jade Harboriin pienen saaren taakse. Paikka oli suojainen ja ankkurin pito hyvä. Laskimme paikallisten mallin mukaan katkarapupyydyksemme noin 110 metrin syvyyteen ja saimmekin muutaman täpläravun. Tällä vauhdilla emme kuitenkaan pääse edes puoleen viimevuotisesta saalismäärästä. Missähän lienee vika?

Iltapäivällä lähdimme tutustumisretkelle ja löysimme lähistöltä hienon vesiputouksen. Ajoimme jollalla aivan vesiputouksen alapuolelle. Siellä voimakkaassa virtauksessa ui useita isoja meduusoja. Ihmettelimme, miten meduusat yleensä ovat päässeet putouksen kupeeseen virtausta vastaan, ja kuinka ne voivat pysyä siinä. Totesimme meduusa-tietämyksemme varsin rajalliseksi ellei peräti olemattomaksi. Sovimme, että korjaamme asian heti ensitilassa.
Tälle kesälle tyypillinen sää jatkui; sadetta ja sumua. Näkyvyys oli olematon, ja lämpöä oli päivällä noin kuusi, yöllä alle viisi astetta. Kun ilmankosteuskin vaikutti olevan vähintään 200 %, kylmyys tuntui luissa ja ytimissä. Päätimme ottaa vähäksi aikaa etäisyyttä jäätiköihin ja siirtyä Vicin suosittelemaan Cedar Bayhin.

No comments:

Post a Comment