Friday 30 August 2013

27.8.2008


60º54,445´N 147º23,884´W 
Granite Bay


Cedar Bayn katkarapusaalis oli paras tähän mennessä. Ravut olivat valtavia ja niitä oli kaikkiaan 23 kappaletta. Olemme pakastaneet lähes kaikki saamamme ravut, ja niitä alkaa olla jo koko tuttavapiirin ruokkimiseen.


Lähdimme aamulla jatkamaan matkaa, vaikka emme vielä olleet selvillä seuraavasta ankkuripaikastamme. Ohitimme keskellä Soundia olevat saaret, joita olimme harkinneet yhtenä mahdollisena pysähdyspaikkana, koska sääennusteen lupaama tuuli osuisi suoraan ankkurilahteen. Yövyimme lopulta Granite Bayssä, joka sijaitsee lähellä Seven Fathom Holea.


Ankkuripaikka oli suojainen, mutta ketju kolisteli pitkin kivipohjaa. Onneksi tuuli ei osunut lahteen, joten ankkurin pidosta ei tarvinnut olla huolissaan. Kävimme jollalla sisälahdessa, jonne olisi ehkä voinut mennä ankkuriinkin, mutta luotaustiedot olivat puutteellisia. Kävimme katsastamassa kaikki pohjukan lohijoet siinä toivossa, että johonkin niistä olisi nousemassa muitakin kuin pinkkejä, mutta turhaan. Sen sijaan tapasimme jo toisen uteliaan mustakarhun, joka kurkisteli ensin pensaikosta ja tuli sitten rannalle asti ihmettelemään meitä.
Seuraamme sään kehitystä tarkkaan, koska meidän pitäisi olla Sewardissa hyvissä ajoin ennen veneen nostoa. Olemme myös luvanneet ottaa osaa Sewardin pursiseuran jokavuotiseen kokoontumiseen Labor Day –viikonloppuna. Tarvitsemme sopivan sääikkunan, koska lännen suuntainen kova tuuli saattaisi siirtää viimeisen legimme Prince William Soundista Resurrection Bayhin liian myöhäiseksi. Nyt näyttää siltä, että tuuli voimistuu ensin itäiseksi ja juuri lähtömme aikoihin läntiseksi, mahdollisesti jopa myrskytuuleksi. Olemme päättäneet siirtyä ankkuripaikasta toiseen ja edetä näin koko ajan lähemmäs Prince William Soundin suuta ja avomerta.

No comments:

Post a Comment