Friday 30 August 2013

28.8.2008


60º13,979´N 148º15,579´W

Orca BayTulimme Whale Bayn sivussa olevaan ankkurilahteen Icy Bayn kautta. Osuimme lahteen hiukan hankalaan aikaan, koska vuorovesi toi vastaamme melkoisen määrän jäitä. Onneksi jäät olivat suurelta osin pieniä, ja veneeseen osuessaan ne vain puhdistivat vesilinjaa. Ajoimme hiljaa lähes Chenegan jäätikön reunaan. Siellä makaili jäälautoilla kymmeniä kirjohylkeitä. Ohjeiden mukaan jäätikön reunaa ei saisi mennä puolta mailia lähemmäs, koska jää on kiinni myös pohjassa ja saattaa irrotessaan syöksyä veneen alta tuhoisin seurauksin.


Jatkoimme Whale Bayhin, jossa oli syömässä useampi ryhmä ryhävalaita. Ankkuripaikkamme oli taas ahdas kolo, jossa jouduimme jälleen kerran tinkimään ketjun pituudesta.
Lahteen laskee pieni joki, jonka varrella näimme mustakarhun kalassa ja kymmenittäin lokkeja herkuttelemassa lohenraadoilla.


Illemmalla ajoimme jollalla parin mailin päähän Whale Bayn pohjukkaan, jossa olisi myös ollut ankkuripaikka, tosin paljon avoimempi kuin valitsemamme. Pohjukkaan laskee kaksi suurta lohijokea, joista toisessa oli mustakarhu aterioimassa. Lahtea reunustivat korkeat kalliot, joilla kasvoi juuri sopivalla korkeudella vadelmapensaita. Pääsimme näin poimimaan marjoja suoraan jollasta.

No comments:

Post a Comment