Friday 30 August 2013

5.9.2008


60º07,508´W 149º26,054´W

Seward

Tulimme Thumb Covesta moottoroiden, purjeethan olivat jo pusseissa. Purimme vierasvenelaiturissa tuuligeneraattorin, nostimme jollan kannelle ja laitoimme veneen nostokuntoon. Saatuamme tarpeelliset työt tehtyä rahtasimme Capellaan Prince William Soundissa saamamme katkaravut ja nautimme Gustafsonien ja Martinien kanssa ruhtinaallisen illallisen.
Veneen nosto oli 2.9. iltapäivällä, jolloin oli ylävesi. Tuuli oli alkanut nousta jo aamulla, ja puuskista oli hieman haittaa, mutta kaikki meni loppujen lopuksi hyvin. Vene on nyt pukitettuna muiden veneiden välissä, ja tällä kertaa keula pohjoiseen, pahimpien tuulien suuntaan. Sovimme jälleen Robinin kanssa, että hän tarkistaa aika-ajoin pukituksen, ja myös Paul ja Mark lupasivat katsoa veneemme perään.
Veneen noston jälkeen asetuimme asumaan Paulin luokse. Paul itse oli lähtenyt risteilylle ystäviensä kanssa, joten meillä oli koko talo käytössämme.Kathy ja Vic majoittivat meidät kahdeksi viimeiseksi yöksi Girdwoodin taloonsa. Lähtöämme edeltävänä iltana Gustafsonit tulivat Anchoragesta ja vietimme rattoisan illan kesän tapahtumia muistellen ja suunnitellen tulevia retkiä. Seuraavana aamuna eli 7.9. Martinit ajoivat meidät tavaroinemme Anchoragen lentokentälle, mistä lensimme pohjoisnavan yli suoraan Eurooppaan. Matkalla lentokentälle osuimme Turnagain Armin kohdalle juuri, kun ns. vuorovesihyöky (bore tide) oli työntymässä lahteen. Korkean aallon takana tulivat maitovalaat (beluga), joita emme myöskään olleet koskaan aiemmin nähneet. Alaska ei ilmeisesti koskaan lakkaa yllättämästä!
Jätimme nyt jäähyväiset Saremalle pidemmäksi aikaa. Pekka palaa Alaskaan vasta huhtikuussa 2010 ja Riitta ja laivakoira Latte touko-kesäkuun vaihteessa. Näin Pekalle jää runsas kuukausi aikaa laittaa Sarema kuntoon kesän vaativaa purjehdusta varten.


Tarkoituksemme on lähteä kesäkuun ensimmäisellä viikolla Kodiakille, mistä jatkamme matkaa Aleuteille Unalaskaan. Ja sitten suuntaammekin Sareman keulan kohti Beringinsalmea ja Luoteisväylän jäisiä kapeikkoja!

No comments:

Post a Comment